skip to Main Content

Een vliegtuig huren om op vakantie te gaan

vliegtuig hurenHet klinkt voor sommigen misschien als een overbodige luxe maar het zal steeds vaker tot de oplossing behoren als men op vakantie wil naar het buitenland in de toekomst. Nu het Coronavirus zijn tol eist in verschillende sectoren van de economie, zullen sommige alternatieven steeds vaker ‘normaal’ worden. Denk maar eens aan de reissector, waarbij het vliegen van A naar B ineens niet meer tot ‘normaal’ behoort. Vele vluchten worden geschrapt, sommige bestemmingen zijn niet meer toegankelijk omdat er landingsrechten worden ingetrokken en de kans op besmetting is enorm hoog in een krappe cabine met veel mensen. Oplossing hiervoor kan zijn, een vliegtuig huren om op vakantie te gaan.

Is er veel vraag naar?

Als we kijken naar het aantal business seats in reguliere vliegtuigtoestellen tegenover het aantal privévliegtuigen, dan zien we dat het aantal reguliere vluchten is gehalveerd door het coronavirus waardoor de vraag naar privévliegtuigen enorm is gestegen.
Een vliegtuig huren voor zakelijke vluchten wordt dus al steeds vaker gedaan. En het zal ook vaker voorkomen dat mensen een vliegtuig huren om op vakantie te gaan. Sterker nog, maatschappijen die privévliegtuigen verhuren kunnen momenteel de vraag bijna niet meer aan.

Wat zijn de voordelen?

Het voordeel van het huren van een vliegtuig is dat je bijna van geen enkele organisatie afhankelijk bent. Je kan zo goed als zelf bepalen hoe laat je waar naartoe vliegt. Zo zou je bijvoorbeeld in één dag van Amsterdam naar Nice en Praag kunnen vliegen. Ook het boardingproces is vele malen korter omdat je niet met 300 andere passagiers tegelijkertijd een vliegtuig instapt. En vergeet ook niet de, soms voor het gevoel wel eeuwenlang durende, bagageband na een lange vlucht. Het zal dus enorm veel tijd schelen om een vliegtuig te huren om op vakantie te gaan in tegenstelling tot reguliere vluchten.

Wat zijn de kosten?

Maar wat kost het nu om een vliegtuig te huren om op vakantie te gaan? Het hangt van verschillende factoren af. Zo is het in eerste instantie belangrijk om te bepalen wat de bestemming wordt. Een klein model propellervliegtuig zal minder ver kunnen vliegen dan een privéjet. Een privéjet zal velen malen duurder zijn om te huren dan een propellervliegtuig. Bovendien zal de afstand die wordt afgelegd ook bepalen hoeveel uren een piloot moet werken en hoeveel brandstof er wordt verbruikt. Daarbij moet je rekening houden met het aantal passagiers dat het vliegtuig aankan. Hierin is het uiteraard duurder om met 20 mensen te vliegen dan met 5 omdat de grootte van het vliegtuig dan verschilt hoewel je dan misschien wel de huurprijs met meer mensen kan delen.

Bron foto door NoCopyrightVideoClips from Pixabay

Back To Top