Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /var/www/vhosts/appmania.nl/domains/sanotravel.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5833
Veilig op vakantie na Corona kan gewoon – Sanotravel.nl
skip to Main Content

Veilig op vakantie na Corona kan gewoon

veilig vakantieHet virus corona zal niet onopgemerkt aan je voorbij zijn gegaan. Het heeft invloed gehad op ons dagelijks leven, de economie en hoogstwaarschijnlijk ook op de vakantie die je gepand had van de zomer. Echter is het inmiddels weer wat rustiger in Nederland omtrent het corona virus en kunnen sommige vakanties weer doorgaan of geboekt worden. Vakantieparken in Nederland zijn weer geopend en er druk mee bezig om voor jou op een zo veilig mogelijke manier toch rust te kunnen pakken. Vakantie vieren is dus niet meer een verhaal van de toekomst, maar vandaag de dag kun je weer gebruik maken van de vakantieparken in Nederland en de eventueel bijbehorende deals.

1,5 meter afstand waarborgen

Inmiddels ben je verplicht om ten alle tijden anderhalve meter afstand te bewaren tussen jou en mensen die niet deel uit maken van jouw huishouden. Vakantieparken Nederland spelen hier op in, door op verschillende plekken en manieren 1,5 meter afstand visueel te maken aan de hand van bijvoorbeeld markeringen op de vloer en borden. Dit geldt voor plekken als de mini supermarkt van het desbetreffende vakantiepark, het restaurant, et cetera. Ook wordt er veelal gebruik gemaakt van plexiglas. Dit om eventuele (besmette) spetters tegen te houden en zo de veiligheid van de gasten en het personeel te waarborgen.
Tevens is het mogelijk om met meerdere huishoudens in een accommodatie te verblijven, alleen moeten de gasten die niet tot hetzelfde huishouden behoren in de accommodatie de anderhalve meter afstand waarborgen.

Pick Up Points

Sommige vakantieparken in Nederland bieden de mogelijkheid om niet eens de supermarkt of het restaurant in te hoeven. Deze parken hebben zich ingezet voor jou om een bestelling te kunnen doen, en deze bij een Pick Up Point af te halen. Dit om uiteraard contact te minimaliseren dan wel te voorkomen. Bestellingen die gedaan worden, worden enkel met de pinpas betaald om zo contactloos mogelijk te kunnen handelen.

Hygiëne

Naast de 1,5 meter afstand en zo contactloos mogelijk handelen, worden in de vakantieparken op meerdere plekken desinfectie gel aangeboden waar gasten ten alle tijden gebruik van kunnen maken. Daarnaast wordt het personeel ingezet om alle publiekelijke ruimtes en alle accommodaties na de wissel van gasten, extra goed schoon te maken. Om zo de kans tot besmetting tussen gasten nihil te maken. Knopjes, handvatten en meubels krijgen een flinke beurt met desinfecterende gel en linnengoed zal gewassen worden boven de 60 graden. Op deze manier kan het virus niet blijven bestaan.

Vouchers

Sommige vakantieparken in Nederland maken het inzetten van een voucher mogelijk. Mocht je het toch niet veilig genoeg vinden om naar een vakantiepark te gaan nog, maar heb je deze wel al geboekt, kun je je boeking over laten zetten in een voucher welke een beperkte tijd als bijvoorbeeld een jaar geldig zal zijn. Op deze manier kun je je verblijf welke je wel al hebt betaald volgende zomer, als (hopelijk) het virus ons land heeft verlaten, laten plaatsvinden.

Back To Top