Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /var/www/vhosts/appmania.nl/domains/sanotravel.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5833
Al fietsend de veelzijdigheid van Frankrijk ontdekken – Sanotravel.nl
skip to Main Content

Al fietsend de veelzijdigheid van Frankrijk ontdekken

FranceComfortVoor veel vakantiegangers is Frankrijk hun favoriete bestemming. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, want waar vind je anders zoveel prachtig natuurschoon, zo’n voortreffelijke keuken en rijke historie? En dat ook nog eens dicht bij huis. Het gevarieerde landschap leent zich ook goed voor fietsvakanties. Ongeacht of je een recreatieve fietser bent of je juist super sportief wilt uitleven. Ben je ook van plan om op fietsvakantie te gaan in la douce France en kun je wel wat inspiratie gebruiken? We zetten graag een aantal mooie suggesties voor je op een rij, inclusief een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk dat je een sublieme uitvalsbasis biedt voor het maken van dynamische fietstochten. On y va!

Eindeloos veel fietsplezier

Fietsen biedt je een uitgelezen manier om Frankrijk op een andere manier te ontdekken. Al rijdend op je stalen ros kom je op verrassende en bijzondere plekken. Van tevoren weet je nooit precies wat je gaat zien en meemaken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan mountainbiken door regio’s met een heuvelachtige natuur. Als je een echte doorgewinterde fietser bent, kun je zelfs naar de bergen gaan. Ook de kustgebieden bieden fantastische mogelijkheden. Frankrijk staat dus garant voor eindeloos veel fietsplezier. Je kunt ook even langsgaan bij een lokaal Office du Tourisme, voordat je aan een fietstocht begint. Dit is de Franse versie van de VVV waar ze je met veel plezier van advies voorzien. Je kunt er de mooiste fietsroutes meenemen, die je vaak gratis en soms tegen een kleine betaling meekrijgt.

Wijnhuizen bezoeken

Er zijn in Frankrijk ook adembenemend mooie fietspaden voor wijnliefhebbers. In de uitgestrekte wijngaarden staan de wijnstokken in kaarsrechte lijnen opgesteld. In de zomermaanden is het een prachtig gezicht om de druiventrossen te zien groeien. De druiven krijgen in dat seizoen hun mooie kleuren. In de herfst is het bijzonder om van dichtbij te zien hoe de druiven worden geoogst. Tegenwoordig gebeurt dat vaak met machines, maar bij sommige wijnboeren worden de druiven nog met de hand geoogst. Vind je het leuk om te helpen met de pluk? Bij diverse wijnhuizen ben je van harte welkom.

Onbeperkt baantjes trekken

Frankrijk herbergt in verschillende regio’s prachtige vakantieparken die bol staan van luxe en comfort. Die bieden je de plek bij uitstek om na een dag fietsen heerlijk je benen strekken. Wil je dit jaar extra goed uitpakken? Boek dan een vakantiehuis met een privézwembad bij de gerenommeerde keten FranceComfort. Met een verfrissende duik kom je weer helemaal op krachten en maak je je spieren soepel om de fietstocht van de volgende dag te trotseren.

Back To Top