Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /var/www/vhosts/appmania.nl/domains/sanotravel.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5833
Mountainbiken in de Ardennen omgeving Durbuy – Sanotravel.nl
skip to Main Content

Mountainbiken in de Ardennen omgeving Durbuy

Mountainbiken

Photo by Jan Kopřiva on Unsplash

Mountainbiken op slechts enkele uren rijden van Nederland
Nederlanders zijn doorgaans dol op fietsen in alle verschillende disciplines. Een van deze disciplines is mountainbiken. Mountainbiken is een zeer spectaculaire sport die op verschillende niveaus uitgevoerd kan worden. 

Een van de mooiste gebieden om te mountainbiken ligt op slechts enkele uren rijden van Nederland, namelijk in de Belgische Ardennen. Dit betoverende heuvellandschap leent zich uitstekend voor de perfecte mountainbike trip en er zijn dan ook honderden verschillende tochten voor verschillende niveaus die in dit gebied gemaakt kunnen worden. Een van de gebieden in de Ardennen dat nog niet zo heel erg bekend is, maar zeker de moeite waard is om te mountainbiken is in de omgeving van het Waalse Durbuy.

Tip: Mooiste MTB Routes Ardennen Incl. Kaart

De Ardennen zijn ideaal voor een midweek of weekend mountainbiken

Het feit dat de Ardennen op slechts een steenworp afstand van Nederland ligt, maakt dit gebied zeer aantrekkelijk voor bijvoorbeeld een weekend of een midweek weg. De Ardennen staan überhaupt al bekend vanwege de vele outdoor activiteiten en het mountainbiken is hier dan ook geen uitzondering op. 

Wanneer je zelf niet over je eigen fiets beschikt dan zijn er tal van plekken te vinden in en rond het gebied of in een van de dorpjes zoals Barvaux of Durbuy waar je een mountainbike kan huren. Het is hierbij wel vaak aan te rijden om dit van tevoren online alvast te doen, zodat je bij aankomst in het gebied verzekerd bent van een goede fiets en je direct het gebied kan gaan verkennen.

De Ardennen is een zeer toeristvriendelijk gebied

Een voordeel aan mountainbiken Ardennen, is dat het zeer toerist vriendelijk is en er zeer goed aangegeven mountainbike routes te vinden zijn. De omgeving biedt naast de prachtige natuur ook diverse soorten accommodatie mogelijkheden, zoals diverse campings, chalets en hotels. Zo is er voor elk reisgezelschap een passende verblijfplek te vinden.

Vrijwel elke VVV of receptie van een hotel of camping heeft alle benodigde informatie en gidsen met betrekking tot de mountainbike mogelijkheden in de regio. Een fijne bijkomstigheid, is dat je hoewel het gebied in Wallonië ligt, je op veel plekken in de Ardennen ook gewoon met het Nederlands uit de voeten kan.

Back To Top