Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /var/www/vhosts/appmania.nl/domains/sanotravel.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5833
Wat zijn de kosten voor een visum aanvragen? – Sanotravel.nl
skip to Main Content

Wat zijn de kosten voor een visum aanvragen?

Een visum aanvragen is altijd een beetje spannend. In het bijzonder wanneer u van plan bent om af te reizen naar complexe landen als China en Rusland spreekt het voor zich dat u niets aan het toeval over zal willen laten. Bij een visum aanvragen is het bovendien niet alleen noodzakelijk om rekening te houden met de praktische eisen, wat bovendien ook te denken van de kostprijs die eraan verbonden is? Wilt u er zeker van zijn dat u ook op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Raadpleeg dan zeker even de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

             Verschillende kosten afhankelijk van het land in kwestie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kostprijs voor een visum aanvragen sterk kan verschillen afhankelijk van het door u gekozen land. Verschillende landen in de wereld kiezen ervoor om de kostprijs van hun visum zo beperkt mogelijk te houden omdat ze op die manier hopen extra toeristen aan te kunnen trekken. Enkele voorbeelden van dergelijke landen zijn onder meer Australië, Sri Lanka, Oman en Turkije. Andere landen hanteren dan weer een hoge kostprijs voor het aanvragen van een visum. Dit is dan ook zeker iets waar u rekening mee moet houden bij het bezoeken van landen als India, Rusland en China. Deze landen hanteren een visumprijs die hoger ligt dan 100 euro. Voor veel reizigers is dit toch even schrikken.

             Welke zaken beïnvloeden de kosten voor een visum aanvragen?

In de praktijk is het zo dat verschillende zaken de kostprijs van een visum aanvragen kunnen beïnvloeden. In eerste instantie heeft bovenstaande duidelijk gemaakt dat elk land hun eigen kostprijs hanteert voor het visum dat ze verstrekken. Dat is echter niet alles. Daarnaast kunnen ook de onderstaande zaken de kostprijs van uw visum beïnvloeden:

 

  • Het soort visum welke wordt aangevraagd;
  • Of u de aanvraag van het visum zelf doet of niet;
  • Of er mogelijks nog extra kosten moeten worden gemaakt voor het paspoort;

 

Verschillende landen in de wereld vereisen dat een paspoort over ten minste twee vrije visumpagina’s beschikt. Een bekend land die deze eis hanteert is bijvoorbeeld China. Bovendien is het ook nog eens zo dat er doorgaans wordt verwacht dat het paspoort bij aankomst in het gekozen land nog tenminste zes maanden (of langer) geldig is. Wordt er aan één van deze voorwaarden niet voldaan? Dan zult u extra kosten moeten maken voor het aanvragen van een nieuw paspoort.

             Kosten voor een visum aanvragen beperken? Doe de aanvraag zelf!

Wilt u er absoluut zeker van kunnen zijn dat u de kosten voor een visum aanvragen zoveel mogelijk binnen de perken kunt houden? In dat geval wordt het sterk aangeraden om de visumaanvraag zelf te doen. Het klopt inderdaad dat u hier een beetje tijd en aandacht aan zal moeten schenken, maar in de praktijk is dit doorgaans perfect haalbaar. Neem eerst grondig de voorwaarden door voor het verkrijgen van het gewenste visum en dien vervolgens uw aanvraag in. U zult merken dat een visum aanvragen doorgaans opvallend weinig voeten in de aarde heeft waardoor u de extra kosten van een gespecialiseerde instantie niet altijd hoeft te maken. Het spreekt echter voor zich dat er op dit vlak ook uitzonderingen gelden.

 

Wil je een visum aanvragen of meer informatie over je visumaanvraag, neem dan contact op met Visa Service Desk.

Back To Top