Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /var/www/vhosts/appmania.nl/domains/sanotravel.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5833
Weetjes voor gezellige autovakantie door Nederland – Sanotravel.nl
skip to Main Content

Weetjes voor gezellige autovakantie door Nederland

In Nederland kun je simpele en vooral gezellige vakanties boeken met een gezellige groep vrienden. Je kunt hier denken aan autovakanties. Deze vorm van vakantie is gedurende de laatste jaren een grote trend geworden, omdat je op een heel simpele manier al ontzettend veel leuke herinneringen kunt maken. Wens je zo gauw als mogelijk een gezellige autovakantie door Nederland door te brengen met jouw vrienden? Er zijn dan enkele weetjes die je heel handig kunt gebruiken. Ik vertel je hieronder meer daarover. Lees verder!

Wat je allemaal moet weten over een gezellige autovakantie door Nederland

Om een toerist in jouw eigen land te zijn, is helemaal normaal. Als Nederlander ken je natuurlijk niet geheel Nederland en die situatie wens je zo graag te veranderen. Je kunt zodoende autovakanties organiseren met jouw vrienden bijvoorbeeld. Heb jij enig idee wat je allemaal in jouw achterhoofd dient te hebben, alvorens je geniet van de autovakantie? Ik vertel je hieronder meer daarover:

 • Ga eerst voor jezelf na hoe groot je de groep wilt hebben:

Wil je nou met een grote of kleine groep leuke herinneringen maken? Een grote groep brengt meer verantwoordelijkheden met zich mee. Denk hierbij aan het feit dat jullie moeten eten, er moet voldoende zitplaats zijn, etc. Meestal levert het ook heel veel zorgen op wanneer je met een grote groep gaat. Mensen zijn meestal niet tevreden en als je met een grote groep gaat, dien je meer mensen tevreden te stellen. Het gezegde “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” geldt dus niet altijd. Het is pas valide, wanneer jij de beste vrienden bij je hebt.

 • Zoek nadien de gezelligste vrienden van je op en benader ze:

Ga op stap met gezellige vrienden, omdat zij een autovakantie tot een onvergetelijk moment kunnen maken. Er is namelijk iets dat je niet dient te vergeten en dat is jullie camera. Schiet voldoende foto’s, zodat je de herinneringen zwart-op-wit hebt.

 • Zoek leuke plekken in Nederland op waar jullie heen kunnen gaan:

In Nederland heb je veel leuke plekken waar je naar toe kunt gaan. Ook daar kun je heel wat leuke activiteiten doen met jouw vrienden. Enkele leuke plekken in Nederland, zijn namelijk:

 • Nationaal Park Veluwezoom, Gelderland
  • Bollenstreek, Noord-Holland
  • Marken, Noord-Holland
  • Nationaal Park Duinen van Texel, Texel
  • Delft, Zuid-Holland
  • Giethoorn, Overijssel
  • Bourtange, Groningen
  • Van Gogh-Roosegaarde Fietspad, Eindhoven
  • Nijmegen, Gelderland
  • Vlieland, Friesland

Deze bovengenoemde plekken zijn slechts enkele ideetjes. Je kunt natuurlijk zelfstandig voor leuke plekken kiezen om jouw autovakantie tot een onvergetelijke tijd te maken.

 • Ga voor jezelf na of je jouw persoonlijke auto wenst te gebruiken of een auto wenst te huren:

Wens je met een groepje van vijf of acht te gaan? Wil jij jouw eigen auto inzetten of niet? De keus ligt helemaal bij jou. Indien je geen verre afstanden wenst af te leggen met jouw auto, is het natuurlijk raadzaam om een auto te huren.

 • Ga na hoe lang je op vakantie wenst te blijven:

Wens je samen met je groep dezelfde dag terug te keren of wil je zo graag een dagje blijven logeren? Dat bepalen jullie zelf. Wanneer je langer wenst weg te blijven, zullen de kosten namelijk ook de lucht in gaan. Ga dus goed na wat jullie willen.

 • Geniet samen met jouw vrienden van de vakantie:

Vergeet niet om veel grapjes te maken en ontzettend veel te lachen. Lachen houdt jullie jong. Gooi bijvoorbeeld leuke geintjes in bepaalde conversaties en zorg ervoor dat een ieder lacht. Een heel fijn gevoel is dat! Om deze onvergetelijke momenten te herleven, dienen jullie, zoals eerder is aangegeven, genoeg foto’s te schieten. Je kunt dit natuurlijk heel simpel houden en gebruik te maken van jouw mobiele telefoon.

Pech die je kunt hebben wanneer je op autovakantie zult gaan

Je snapt dat ongewenste gevallen ten alle tijden kunnen voordoen. Daarvoor dien je gereed te zijn. Enkele ongewenste situaties die kunnen bij kijken, zijn onder andere:

 • Situaties wanneer de auto niet start. Dit is vooral lastig op de terugweg.
 • Momenten waar je zult opmerken dat de accu plat ligt.
 • Lekke banden die kunnen ontstaan die te wijten zijn aan bepaalde redenen.
 • Problemen met de motor van de auto.
 • Situaties wanneer de koppeling kapot is.
 • Ernstige of lichte verkeersongevallen vanwege onoplettendheid, te hoge snelheden, etc.
 • Gevallen waarbij de auto(motor) oververhit raakt bij verre afstanden.

Voor al deze ongewenste gevallen dien je natuurlijk interne beheersingsmaatregelen te treffen. Soms kan de verzekering dat voor je dekken, maar soms heb je bijvoorbeeld ook een vriend die op technisch gebied heel veel weet over auto’s. Wanneer je bijvoorbeeld te lang moet wachten op de verzekering en je een technisch ingestelde vriend hebt meegenomen, kan hij dan inspringen. Het is dus ook raadzaam om jouw groepje goed uit te kiezen!

Dankzij dit artikel weet je nu iets meer over autovakanties door Nederland. Zo zie je dat je het heel simpel kunt houden om een leuke tijd te hebben. Een leuke tijd begint altijd eerst bij jouw leuke ideeën. Ik hoop dat ik je veel heb kunnen helpen, dankzij dit artikel. Tot slot hoop ik ook dat je de weetjes goed zult gebruiken en dat je nadien een onvergetelijke tijd zult hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top